Social media maar dan anders, geld verdienen als user

Geld verdienen met je posts op social media. Klinkt aantrekkelijk hè? Wees niet te enthousiast, want je huidige baan er voor opzeggen is weer overdreven. Maar zeker een leuke bijkomstigheid. In deze blog gaan we het hebben over Bubblews, geld verdienen met het plaatsen van posts.

Wat is Bubblews?

Bubblews is een content en ontdekkingsplatform dat het traditionele social media model combineert met onconventioneel leiderschap dat gebruikers de mogelijkheid geeft om profijt te halen uit hun posts. Bubblews is een netwerk waar gebruikers bloggen, hun mening delen en gelijkgestemde gebruikers van over heel de wereld ontmoeten. Hier worden ze gecompenseerd met wat zij bijdragen aan het netwerk. Momenteel wordt Bubblews gebruikt in 240 landen wereldwijd waar het meer dan 20 miljoen bezoekers per maand bediend (The Realtime Report, 2014).

Net als Facebook en Twitter heeft Bubblews zijn eigen taal ontwikkeld. Elke post wordt een bubble genoemd. Hashtags worden aangegeven met het plus teken (+), en het ampersand (&) wordt gebruikt om mensen te taggen (The Realtime Report, 2014).

Opvallend is dat de zogenaamde bubbles, ten opzichte van bijvoorbeeld, mimimaal 400 tekens moeten bevatten. Er zit dus een minimum aan in plaats van een maximum, waar je bij Twitter bijvoorbeeld maar 140 tekens mag gebruiken. Reden hiervan is dat de bubbles nuttige content moeten bevatten (Wagner, 2014).

Hoe is Bubblews ontstaan?

Bubblews is opgericht in september 2012 door Arvin Dixit en Jason Zuccari, wie nog steeds de huidige bazen zijn. Arvin werkt bij een Food and Drug administration in D.C, toen hij bij bedacht iets te willen doen waarmee hij meer bij zou dragen aan de maatschappij. Samen met Jason zag hij hoe sociale netwerken hun voordeel deden met de privacy en content van mensen. Arvin en Jason voelde dat zij dit beter konden. Een bedrijfje starten dat mededogend is en mensen beloond voor hun tijd, energie en gedachten. Daarmee is Bubblews het leven in geroepen (Sampath, sd).

Hoe verdien je nou geld?bubblews geld

Jou bubbles zijn je producten. Met elke bubble die je plaatst kun je geld verdienen. Gebruikers kunnen je bubble bekijken, een ster geven of op reageren. Voor elke view ster of reactie krijg je $0,01. Dit wordt opgeslagen op je ‘Bubblews bank’. Wanneer je de $50 bereikt, kun je het laten uitbetalen via PayPal. Het is natuurlijk geen vette pot. Maar er zijn gebruikers die zo actief en populair zijn, dat ze maandelijks een paar duizend euro opstrijken (Wagner, 2014).

Het verdienmodel

Adverteerders en partners zorgen gemiddeld voor zijn 15 miljoen advertentie impressies per dag op Bubblews. Dit zijn zowel zakelijke als particuliere adverteerders. Zakelijke partners krijgen de mogelijkheid om tegen betaling middels advertenties reclame te maken. Door Bubblews wordt er een koppeling gemaakt naar users die door ingevulde gegevens mogelijk interesse zouden kunnen hebben in desbetreffende advertentie. Als een user vervolgens een bubble plaatst over de advertentie of adverteerder, kan de user geld verdienen en wordt de adverteerder gezien en gedeeld. Hier heb je dus een win/win situatie (Wagner, 2014). .

Kansen voor Bubblews

Bubblews heeft nog geen mobiele applicatie, terwijl mobile tegenwoordig zeer belangrijk is. Je kunt een betaalde app maken, of werken met een freemium basis app. Waarin je wel bubbles kunt lezen via de app, maar niks kunt posten. Daarnaast kan er misschien onderscheid worden gemaakt in de bijdrage die je krijgt per type bubble die je plaats. Omdat de bubble minimaal 400 tekens moet bevatten, kan dit een obstakel zijn voor gebruikers die geen hele teksten willen schrijven. Met een bubble met minder dan 400 tekens verdien je bijvoorbeeld $0,01 met 10 views in plaats van 1.

Bibliografie

Sampath. (sd). Interview with CEO and founder of Bubblews. Opgeroepen op april 3, 2015, van TechBloggerTips: http://www.techbloggertips.com/interview-with-ceo-of-bubblews/

The Realtime Report. (2014, juli 6). Bubblews: the social network that pays users to post. Opgeroepen op april 3, 2015, van therealtimereport: http://therealtimereport.com/2014/07/16/bubblews-the-social-network-that-pays-users-to-post/

Wagner, K. (2014, juli 16). A penny for your page view: the social network that pays you. Opgeroepen op april 3, 2015, van Mashable: http://mashable.com/2014/07/16/bubblews/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s