Het creatieve netwerk, The Dots

Voor de creatievelingen onder ons. Vind je LinkedIn maar saai en te zakelijk? Met The Dots is er speciaal voor jullie een eigen zakelijk netwerk. Met deze blog kom je meer te weten over dit sociaal netwerk.

Wat is The Dots?

The Dots kun je in principe vergelijken met LinkedIn. Maar zeg nou eerlijk, een heel inspirerend netwerk is het nou niet. Veel creatievelingen maken amper gebruik van dit netwerk. Niet heel slim, vooral niet als je je wilt richten op de zakelijke markt. Maar wel begrijpelijk. Met The Dots komt daar misschien verandering in.

Net als bij LinkedIn en vele andere netwerken maak je een eigen profiel aan. Bij The Dots kun je hier je eigen portfolio aan linken. Hieronder een voorbeeld van een profiel uit dit netwerk. En eerlijk is eerlijk, dit ziet er een stuk beter uit dan een LinkedIn-profiel.

dots profile

Ook kun je je linken met andere mensen op het netwerk. The Dots biedt ook de mogelijkheid om vacatures te plaatsen en uiteraard het zoeken naar banen. Op het netwerk worden zelfs werkplekken en cursussen aangeboden (Broek, 2014).

Het is dus eigenlijk een heel simpel idee. Het platform wordt vooral gebruikt door professionals die werkzaam zijn in creatieve sectoren zoals design, advertising, reclame, marketing en media. Voor potentiële opdrachtgevers kan dit erg handig zijn. The Dots kan een extra ondersteuning zijn voor online branding (Hooge, 2014).

Hoe is The Dots ontstaan?pip jamieson the dots

The Dots is opgericht in september 2014 door Pip Jamieson. Dit is dus nog een relatief nieuw sociaal netwerk. Pip Jamieson heeft gestudeerd aan de Edingburgh University in Schotland. Vervolgens is ze gaan werken voor MTV Networks in Australië. In 2009 stopte ze met haar droombaan en richtte The Loop op. The Loop groeide uit tot leider van de professionele netwerken voor creatieve professionals in de regio (Purple, 2015).

Na vijf succesvolle jaren wist Pip dat er potentie was voor een netwerk als dit in het Verenigd Koninkrijk. Dus keerde ze terug naar Londen en richtte The Dots op. Onder de lanceerpartners zijn enkele grote namen zoals Conde Nast, Spotify, Facebook en Vice. Momenteel is The Dots alleen beschikbaar voor het Verenigd Koninkrijk (Purple, 2015).

Het verdienmodel

The Dots werkt op basis van het ‘Freemium business model’. Iedereen kan een gratis profiel aanmaken en inrichten. Voor het werven en plaatsen van vacatures wordt echter een fee gevraagd. Ook kun je pas nadat je een bepaald account hebt bijvoorbeeld werkplekken en cursussen aanbieden (The Dots, 2015).

Kansen voor The Dots

Ik ben benieuwd of het voet aan de grond krijgt in de UK. Er zijn natuurlijk al veel van dit soort platformen. Wel is The Dots in dat opzicht wat exclusiever en is Pip Jamieson iemand die met The Loop al heeft laten zien een succesvol netwerk op te kunnen richten. Het is belangrijk dat wanneer The Dots voet aan de grond heeft gekregen in de UK, dit wel zo snel mogelijk uit te breiden binnen de rest van Europa en Amerika.

Ook heeft the Dots nog geen mobiele applicatie. Mobile gaat een zeer belangrijke rol spelen in de toekomst, voor zoverre dat nog niet het geval is.

Bibliografie

Broek, M. v. (2014, september 29). The Dots – LinkedIn voor creatieven. Opgeroepen op april 4, 2015, van angelcoaching: http://www.angelcoaching.nl/social-media/dots-linkedin-voor-creatieven/

Hooge, H. d. (2014, september 27). ‘The Dots’, het nieuwe LinkedIn voor creatievelingen. Opgeroepen op april 4, 2015, van Dutch Cowboys: http://www.dutchcowboys.nl/socialmedia/the-dots-het-nieuwe-linkedin-voor-creatievelingen

Purple. (2015, februari 27). A list series: Purple meet Pip Jamieson, CEO of The Dots. Opgeroepen op april 4, 2015, van Purple: http://www.purple-consultancy.com/blog/2015/02/27/pip-jamieson-alist/

The Dots. (2015). About The Dots. Opgeroepen op april 4, 2015, van The Dots: http://the-dots.co.uk/about

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s