Twibfy, het Nederlandse Pinterest

The world is beautiful from us for you. Een platform met aantrekkelijke, visuele content van hoge kwaliteit. Een social media netwerk van Nederlandse bodem. Maar een applicatie met visuele content, doet me al gauw denken aan Pinterest, of Tumblr. Is het wel exclusief genoeg? In deze blog bespreken we de nederlandse app Twibfy.

Wat is Twibfy en hoe werkt het?

Zoals ik hierboven al aangaf is Twibfy een applicatie met aantrekkelijke, visuele content van hoge kwaliteit. Op dit platform raakt de gebruiker geïnspireerd en kan het andere gebruikers inspireren, door visuele beelden, zowel foto als film. Twibfy is voor het ontdekken, toevoegen, organiseren delen van deze foto’s en videos. De homepage bestaat uit high quality visuele content die door een redactie gecureerd wordt (Eilander, 2013). De beoogde doelgroep bestaat uit creatieve professionals en creatieve amateurs, die bijvoorbeeld design of fotografie naast hun werk doen. De groep kan het platform gebruiken om inspiratie op te doen (Twibfy, 2013).

Als eerst moet je inloggen voor het maken van een account. Dit kan gemakkelijk door je facebook-account hieraan te koppelen. Dan kom je in je eigen persoonlijke omgeving terecht. In deze omgeving kun je beelden archiveren in persoonlijke of openbare mappen. Dit zijn je persoonlijke collecties. Daarnaast kun je middels een drag en drop-systeem beelden van willekeurige websites naar je persoonlijke Twibfy-omgeving slepen. Uiteraard kun je ook gewoon foto’s uploaden (Eilander, 2013).

Hoe is Twibfy ontstaan?oprichters twibfy

Twibfy, opgericht door Simon van Cleeff en David Robustelli is een amsterdamse start-up dat is begonnen als een fraaie fotoverzamel-website. Sinds juli 2013 is er ook een gelijknamige app. David kwam op het idee omdat hij een online platform miste met een breed scala aan gave content. ‘Een platform waar de kwaliteit voorop staat, waar je makkelijk doorheen kunt navigeren en de content kunt archiveren en op laagdrempelige en eenvoudige wijze kunt delen met gelijkgestemden.’ Aldus David (Eilander, 2013).

Maar wat is dan het verschil met Tumblr en Pinterest?

De overeenkomst zit hem in het feit dat deze verschillende platformen allemaal over beeld beschikken. Maar de apps zitten anders in elkaar , worden anders gebruikt en richten zich waar het met name om Pinterest gaat op een andere doelgroep. Daarnaast gaat het er bij Twibfy echt om zelf geïnspireerd te raken en andere te inspireren. De navigatie werkt enorm makkelijk en is erg natuurlijk. De meerwaarde bij Twibfy zit vooral in het feit dat een creatieve redactie bepaalt wat er op de homepage komt te staan. De gebruiker wordt dus ‘beloond’ voor het toevoegen van zijn waardevolle content (Velden, 2014).

pinterest interface twibfy interface

Het verdienmodel

Twibfy kent op dit moment nog geen verdienmodel. Zowel de website als de mobile app is gratis in gebruik. Ook wordt er niks gaan aan advertentiemogelijkheden voor bedrijven. Terwijl dit juist voor Twibfy interessant zou kunnen zijn. Laat juist bedrijven interessante advertentiebeelden creëren die passen bij Twibfy als netwerk. Hierdoor kun je bedrijven tegen betaling laten adverteren, zonder dat de gebruikers de advertentie als storend ervaren.

Zakelijke toepasbaarheid

Twibfy is voor creatieve professionals en creatieve amateurs. Zo heeft een accountant bijvoorbeeld hier niet echt iets te zoeken. Maar het is zakelijk zeker te gebruiken wanneer je op creatieve wijze producten wilt promoten. Bedrijven die dus iets doen met design, marketing, etc. is het zeker handig voor.

Bibliografie

Eilander, E. (2013, augustus 14). Twibfy in Amerika. Opgeroepen op april 6, 2015, van marketingonline.nl: http://www.marketingonline.nl/achtergrond/bericht/twibfy-in-amerika

Twibfy. (2013, september 13). NL Startup lanceert visual content platform Twibfy.com. Opgeroepen op april 6, 2015, van Emerce: http://www.emerce.nl/wire/nl-startup-lanceert-visual-content-platform-twibfycom

Velden, L. v. (2014, april 4). Het Nederlandse Twibfy: Pinterest voor hippe mensen? Opgeroepen op april 6, 2015, van iCulture: http://www.iculture.nl/apps/het-nederlandse-twibfy-pinterest-voor-hippe-mensen/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s