Waarom WordPress gebruiken?

WordPress is bekend als een van de populairste bloggingsplatform. Zo heb ik het ook het afgelopen half jaar gebruikt voor mijn blogs vanuit de minor Online Marketing Strategie. Veel mensen weten echter niet dat WordPress ook een krachtig CMS (Content Management Systeem) is. Waarom zou je nou eigenlijk voor WordPress moeten kiezen?

WordPress is een gratis content management systeem dat voor iedereen toegankelijk is. Miljoenen weblogs en websites maken er inmiddels gebruik van (webdesignkampioen, 2015). Iedere website, internetbureau of persoon heeft zijn eigen voorkeur voor een CMS. Ik vertel hier waarom ik WordPress zo prettig werken vind.

Flexibel systeem
WordPress is een multifunctioneel systeem. Je kunt het zoals ik, gebruiken om te bloggen, maar je kunt het ook inzetten voor je bedrijfswebsite, persoonlijke site, webshop, portfolio website of een andere vorm van media hosting website. Op dit moment biedt WordPress de meeste flexibiliteit van alle beschikbare content management systemen. Nieuwe functies integreren op de website is dan ook zelden een probleem (Wit, sd). Zelf ben ik van plan na mijn minor een WordPress website als webshop op te zetten. Hier moet ik nog wel een goed product voor hebben!

Google loves WordPress
Wanneer je WordPress als CMS hebt wordt je altijd snel gevonden en geïndexeerd door Google. Dit komt doordat je op makkelijke wijze goede paginatitels en URL’s voor pagina’s kunt aangeven. Ook doordat de technische opbouw van de WordPress code compact, snel en netjes is. Deze code is optimaal ingericht om geïndexeerd te worden (DutchWebDesign, 2015). Dit maakt het dus relatief makkelijk voor mensen met wat minder kennis van SEO, toch te bloggen, een webshop te starten of één van de andere opties.

Social media combo
Ik zelf ben erg actief op social media kanalen als Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Deze kanalen zijn ontzettend makkelijk op je website te integreren. Zo kun je een Twitterfeed plaatsen, of een like button toevoegen aan artikelen of producten. Daarnaast kun je voor zakelijk gebruik je LinkedIn aan je WordPress pagina koppelen. Waar je LinkedIn een gedetailleerd en uitgebreid visitekaartje is, kun je WordPress hier ook voor gebruiken. Ligt er maar net aan in welke branche je bijvoorbeeld op zoek bent naar een baan.

Thema gebaseerd
Op WordPress zijn ontzettend veel thema’s beschikbaar. Hier is uiteraard onderscheid gemaakt tussen gratis thema’s en betaalde varianten. Hierdoor kan elke website er fantastisch uitzien. Ook is er dus voor ieder wat wils, een thema dat past bij je behoeften.

Plugin bibliotheek
Als laatste de plugin bibliotheek. Een plugin is letterlijk iets wat erbij gestoken wordt. Dit is dan ook een aanvulling op een computerprogramma. Deze worden gemaakt om een website uit te breiden (Wikipedia, 2015). Zo heb je dus plugins voor extra veiligheid, om videobeelden te tonen of voor leuke extra’s zoals een kalender, klok, etc. Hiermee heb je dus ontzettend veel mogelijkheden om je website op te maken of te versterken.

Bovenstaande onderdelen zijn nog niet eens de helft van alle voordelen die WordPress met zich meeneemt. Als je interesse hebt in het opzetten van een eigen website, webshop of iets dergelijks, is WordPress zeker een aanrader. Ga is lekker achter de computer zitten puzzelen en wie weet wat eruit komt!

Bibliografie

DutchWebDesign. (2015, april 12). Waarom WordPress? Opgeroepen op juni 10, 2015, van dutchwebdesign: http://www.dutchwebdesign.nl/waarom-wordpress/

webdesignkampioen. (2015). Waarom WordPress. Opgeroepen op juni 6, 2015, van webdesignkampioen: http://www.webdesignkampioen.nl/waarom-wordpress/

Wikipedia. (2015, april 24). Plug-in. Opgeroepen op juni 10, 2015, van wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Plug-in

Wit, J. d. (sd). Waarom WordPress. Opgeroepen op juni 10, 2015, van jaapdewit: http://www.jaapdewit.com/betaalbare-website-of-webshop/waarom-wordpress/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s